Észak-korai válság - Moszkva: alaptalan a Phenjan elleni szankciók orosz megsértésének vádja

Külföld, 2018.01.18

Teljességgel megalapozatlanok Rex Tillerson amerikai külügyminiszter arra vonatkozó kijelentései, hogy Moszkva nem teljesíti maradéktalanul az Észak-Korea ellen bevezetett szankciókból fakadó kötelezettségeit - jelentette ki Igor Morgulov orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ-nak nyilatkozva.

"Az Egyesült Államok ezen vádjai abszolút megalapozatlanok. Oroszország maradéktalanul teljesíti az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozataiból fakadó kötelezettségeit" - mondta Morgulov az orosz állami hírügynökségnek Újdelhiben.

A magas rangú diplomata hozzátette, hogy az ENSZ szankcióügyi szakbizottságai semmilyen kifogást nem fogalmaztak meg Oroszországgal kapcsolatban Észak-Korea viszonylatában.

Morgulov emellett egy, az indiai fővárosban csütörtökön megrendezett nemzetközi fórumon légből kapottnak nevezte azokat a híradásokat, amelyek szerint Moszkva támogatja az afganisztáni tálibokat. Rámutatott, hogy Oroszország az afgán kormánytól nem kapott arra vonatkozó bizonyítékokat, hogy a tálibok orosz támogatásban részesülnének.

"Igen, kapcsolatban állunk velük (a tálibokkal), de kizárólag az állampolgáraink afganisztáni biztonságával kapcsolatban. Nem nyújtunk támogatást a táliboknak" - hangoztatta az orosz külügyminiszter-helyettes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!