EU-csúcs - Macron: előre kell lépni a kiküldött munkavállalók kérdésben

Külföld, 2017.06.23

Emmanuel Macron francia elnök a pénteki brüsszeli uniós csúcstalálkozó után elmondta, hogy a visegrádi országok vezetőivel meghatározták azokat a kérdéseket, amelyekben nézeteltérések mutatkoznak, és amelyekről folytatják az eszmecserét, de vannak olyan témák, amelyekben szeretné, ha együtt lépnének előre, köztük a kiküldött munkavállalók kérdésében.

"Amióta ezt a témát szóba hoztam, úgy gondolom, hogy alapjaiban kell megreformálni a jelenlegi egyensúlyt, tiszteletben tartva valamennyi partnerünket" - mondta pénteken a francia elnök Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján. Jelezte, hogy Franciaország és Németország már "nagy munkát" végzett a kérdésben, s ezt folytatni kívánja a többi európai partnerrel is.

"Mindannyian egy asztal körül foglalunk helyet. Lehetnek komoly nézeteltéréseink témákról és értékekről, de folytatni kell a menetrend szerinti munkát azért, hogy előrelépjünk és közeledjenek az álláspontok.

A nyolc európai lapban - Le Figaro, El País, Süddeutsche Zeitung, Corriere della Sera, Le Soir, Le Temps, The Guardian, Gazeta Wyborcza - megjelent csütörtöki interjújára utalva Emmanuel Macron elmondta: "amit nyilvánosan elmondok, azt korábban elmondtam négyszemközt is".

"Olyan nincs, hogy nyilvánosan elítélünk valamit, amit nem tisztáztunk. De amikor négyszemközt megállapítottuk, hogy olyanok a nézeteltérések, hogy azok nem férnek össze azzal az irányvonallal, amit szerintünk képviselni kell, akkor azt nyilvánosan is ki kell mondani ... Folytatni fogom ezt a módszert, az őszinte kétoldalú megbeszéléseket, amelyekben nyilvánosan is vállalom a nézeteltéréseket" - hangsúlyozta. "De ez nem zárja ki a közös munkát, hiszen mindannyian közös asztal körül ülünk" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!