EU-csúcs - Orbán Viktor: áthidalhatók a kiküldött munkavállalókkal kapcsolatos kérdések

Külföld, 2017.06.23

A nyugatra kiküldött közép-európai munkavállalók jogi státusának kérdését tekintve az álláspontok nincsenek közel egymáshoz, de a távolság nem áthidalhatatlan - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, az uniós tagállamok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök elmondta, a visegrádi országok vezetői pénteken megvitatták a külföldi munkavállalókkal kapcsolatos véleményeket Emmanuel Macron francia elnökkel és arra a következtésre jutottak, hogy megállapodásra lehet jutni ezekben a feszültségeket keltő kérdésekben.

Az uniós csúcstalálkozó témáival kapcsolatban elmondta, az európai belbiztonsággal kapcsolatban az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörírő Európai Tanács kiemelte, a terrorizmus elleni küzdelem eredményessége céljából az internetiparban tevékenykedő partnerekkel fokozni kell az együttműködést.

Elmondta azt is, hogy az uniós vezetők megerősítették elkötelezettségüket a párizsi klímaegyezmény és a vállalt feladatok maradéktalan teljesítése mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!