TV műsor

Európai Szakszervezeti Szövetség: nem támogatják a Jobbik béruniós kezdeményezését

Külföld, 2017.09.14

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) csütörtökön határozottan cáfolta, hogy támogatnák a Jobbik béruniós európai polgári kezdeményezését.

Luca Visentini, a szervezet főtitkára az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: valóban találkozott Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik frakcióvezető-helyettesével, de a sajtóhírekkel ellentétben nem támogatja a párt kezdeményezését.

Mint írta, az egyenlő munkáért egyenlő bért zászlajára tűző kezdeményezés semmilyen konkrétumot nem tartalmaz arról, hogy miként kívánnák elérni a kitűzött célt, nem mond semmit a szakszervezetekről vagy a minimálbér-emelésről, s így nem járul hozzá semmivel a kelet- és nyugat-európai országok közötti bérszakadék áthidalásához.

"Az Európai Szakszervezeti Szövetséget elborzasztja az EU keleti és nyugati tagállamai közötti bérkülönbség nagysága, és a megoldás érdekében továbbra is konkrét javaslatokkal fog előállni, de nem támogatja és nem is fogja támogatni Gyöngyösi úr kezdeményezését" - olvasható a közleményben.

A Jobbik hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csaknem negyven szakszervezet támogatja a béruniós európai polgári kezdeményezésüket, emellett az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára is elismeréssel beszélt arról.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!