Februárban csökkent a DIW német konjunktúra-barométere

Külföld, 2018.02.28

Viszonylag lendületes negyedéves GDP-növekedésre utal a berlini DIW gazdaságkutató intézet februári német konjunktúra-barométere annak ellenére is, hogy értéke némileg csökkent a januárihoz képest.

A Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung e.V. (DIW Berlin) gazdaságkutató intézet 113 pontra kalkulálta februári német konjunktúra-barométerét a januári 118 pont után. A februári adatok alapján a DIW 0,7 százalékos első negyedévi negyedéves GDP-növekedési ütemet tart valószínűnek.

A konjunktúra-barométer januári 118 pontja négy ponttal haladta meg az előzőt. A mutató alapján a tavalyi negyedik negyedévi 0,6 százalékos GDP-növekedés után januárban 0,7 százalékos negyedéves GDP-növekedést valószínűsített az idei első negyedévre a DIW.

A német gazdaság erőteljesen nő, a túlfűtöttség veszélye azonban nem fenyeget - foglalta össze a felmérés megállapításait Ferdinand Fichtner, a DIW konjunktúra-kutatója. Hozzátette: a bérek és a termelési teljesítmény növekedési üteme az elkövetkező negyedévekben még nem éri el azt a szintet, amit túlzottnak lehetne nevezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!