Fehér Ház: Törökország tegyen lépéseket az ország demokráciájának további erősítésére

Külföld, 2018.06.26

Az Egyesült Államok arra bíztatja Törökországot, hogy tegyen lépéseket az ország demokráciájának további erősítésére, és folytassa a kétoldalú kapcsolatok még megoldatlan kérdéseinek rendezését - közölte hétfőn Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

A szóvivő jelezte: hosszabb telefonbeszélgetést készítenek elő Donald Trump elnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő között, ennek keretében kívánják megerősíteni a Washington és Ankara közötti "erős köteléket".

Sanders hangsúlyozta: az Egyesült Államok arra bíztatja Törökországot, hogy tegyen lépéseket az ország demokráciájának további erősítésére, valamint folytassa a kétoldalú kapcsolatok még megoldatlan kérdéseinek rendezését. A szóvivőnő nem részletezte, milyen megoldatlan kérdésekre utalt.

A hétfőn már nyilvánosságra is hozott hivatalos eredmények szerint Recep Tayyip Erdogan török elnököt 52.59 százalékos aránnyal újraválasztották a vasárnap tartott választásokon, s kihívója, Muharrem Ince, a Köztársasági Néppárt jelöltje hétfői sajtótájékoztatóján el is ismerte Erdogan győzelmét. A parlamenti választásokat is Erdogan pártja, az eddig is kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) nyerte meg, bár elveszítette abszolút többségét a parlamentben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!