Fehér Ház: az amerikai kormány teljesen felülvizsgálja a Kubával kapcsolatos politikát

Külföld, 2017.02.03

A Kubával kapcsolatos amerikai politika teljes felülvizsgálatán dolgozik Donald Trump elnök kormányzata - közölte a Fehér Ház szóvivője pénteken, szokásos napi sajtókonferenciáján.

Sean Spicer szóvivő szerint a felülvizsgálatra a Trump-kormányzat általános emberi jogi politikájának újragondolása keretében kerül sor.

Spicer kijelentette, hogy az új amerikai kormányzat elkötelezett az emberi jogok tiszteletben tartása iránt szerte a világban, s ezért tekinti át Washington Kubával kapcsolatos politikáját is. Részletekkel a szóvivő nem szolgált, a Kuba-politikával kapcsolatos terveket is csupán azért hozta szóba, mert az egyik újságíró rákérdezett, vajon tervez-e az új kormányzat bármiféle változatást e téren.

A sajtóértekezleten a szóvivő kitért a pénzügyminisztérium által pénteken bejelentett Irán-ellenes új szankciókra is. Megerősítette, hogy a döntés az iráni rakétakísérletre adott válasz, és hangsúlyozta, ez egyben azt is jelzi, hogy az iráni atomprogram korlátozásáról 2015-ben aláírt megállapodás "nem a legjobban szolgálja az Egyesült Államok érdekeit".

Spicer azt mondta, hogy a most foganatosított szankciók már Trump beiktatása előtt készen álltak, de csak a mostani rakétakísérlet után léptették életbe őket. Majd leszögezte: Washington a későbbiekben is megfelelő válaszokat ad Iránnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!