Ferenc pápa a római plébániákon befogadott menedékkérőkkel találkozott

Külföld, 2017.06.19

Harminc Rómában befogadott menedékkérővel találkozott Ferenc pápa hétfőn a menekültek világnapja előestéjén.

Ferenc pápa a menedékkérőkkel találkozva kijelentette, "a testvériség erősebb a vallási hovatartozásnál".

A katolikus egyházfő a római lateráni Szent János-bazilikában tartott egyházi találkozón vett részt. Ezt megelőzően harminc menedékkérővel találkozott, akiket az olasz főváros egyházmegyéjének plébániái és más egyházi intézményei fogadtak be a Caritas egyházi segélyszervezet segítségével.

Ferenc pápa 2015 szeptemberében szólította fel a európai egyházakat a menedékkérők befogadására. Rómában a több mint háromszázból harmincnyolc plébánia csatlakozott 121 menedékkérő befogadásával.

A katolikus egyházfő vasárnap este másik húsz menedékkérővel találkozott, közöttük szíriaiakkal, eritreaiakkal, nigériaiakkal és szudániakkal.

A pápa felszólította a hívőket: fogadják be a menekülteket, és tanuljanak személyes történeteikből, ami eloszlathatja a velük kapcsolatos félelmeket és "eltorzított" ideológiákat. Az egyházfő a június 20-ra eső , az ENSZ által meghirdetet világnap alkalmából adott hangot véleményének.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn közzétett jelentése szerint tavaly 65,6 millióra nőtt, és ezzel ismét rekordot döntött azoknak az embereknek a száma, akik világszerte konfliktusok, éhezés vagy természeti katasztrófák elől menekülnek.

A menekültek világnapja kapcsán a Migrantes egyházi szervezet arra szólította fel az olaszokat, keressenek fel egy menedékkérőket befogadó központot, hogy közelebbről is megismerjék, kikről is van szó, és megismerjék történeteiket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!