Ferenc pápa Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt fogadta a Vatikánban

Külföld, 2015.04.28

Ferenc pápa a Pápai Tudományos Akadémia által a Vatikánban kedden rendezett nemzetközi környezetvédelmi konferencia keretében találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral.

A szentszéki sajtóközpont közleménye szerint az egyházfő félórán át beszélt Ban Ki Munnal a Pápai Tudományos Akadémiának a vatikáni kertekben levő székházában.

Az ENSZ-főtitkára a "Védeni a földet, nemesíteni az emberiséget" című vatikáni környezetvédelmi konferencián vesz részt, amelyet a Pápai Tudományos Akadémia és az ENSZ-nek a fenntartható fejlődéssel foglalkozó hálózata (SDSN) rendezett. A találkozó az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés erkölcsi dimenzióját tárgyalja.

A Vatikán bejelentése szerint Ferenc pápa befejezte második enciklikáját, amelynek a témája a teremtett világ védelme. Az enciklikát még a nyár előtt bemutatják és továbbítják a Párizsban év végén tartandó környezetvédelmi világkonferenciára.

A Vatikánban zajló környezetvédelmi konferencián Sergio Mattarella olasz államfő és Maria Voce, a Fokoláré-mozgalom (Mária-műve) elnöke is részt vesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!