Férfi kézilabda Eb - Elődöntőbe jutásukat ünneplik a horvátok

Külföld, 2020.01.19

A németek elleni bravúros győzelmük mellett az elődöntőbe jutásukat is ünnepelték szombat este a horvát válogatott tagjai és edzői az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Lino Cervar szövetségi kapitány felidézte, hogy ellenfelük már öt góllal is vezetett, mégis sikerült nyerniük, mert játékosai végig hittek magukban.

A horvátok csupán háromszor vezettek a bécsi mérkőzésen, a középdöntő második fordulójában: az elején 1-0-nál és 2-1-nél, majd a legvégén 25-24-nél.

"Az első félidőben Németország jobb volt nálunk, nekünk szinte nem is volt jó megoldásunk támadásban. A második felvonásban aztán karakteresek és türelmesek voltunk, az utolsó tíz percben ragyogóan védekeztünk, és végre a támadások intenzitása is rendben volt" - magyarázta Lino Cervar.

Csapata az ötödik meccsét nyerte meg a tornán, tehát továbbra is százszázalékos, és szombati sikerével biztosította helyét a stockholmi elődöntőben.

A MOL-Pick Szeged horvát jobbátlövője, Luka Stepancic hat lövésből négyszer volt eredményes. A találkozó után úgy fogalmazott, nagyszerű mérkőzést láthattak a nézők, és sportszerűen hozzátette, hogy a döntetlen igazságosabb végeredmény lett volna.

"A németek nagyon jól játszottak, csupán apróságok döntöttek. Nagy köszönettel tartozunk kiváló szurkolóinknak" - közölte Stepancic.

Domagoj Duvnjak, a THW Kiel irányítója közölte, régóta nem játszott ilyen érdekes és intenzív mérkőzést.

Zlatko Horvat úgy vélekedett, hogy erős karakterüknek, remek védekezésüknek, és szurkolóik segítségének köszönhetően sikerült megfordítaniuk az állást.

A horvátok hétfőn a csehekkel, szerdán pedig a - hozzájuk hasonlóan jelenleg szintén százszázalékos - spanyolokkal játszanak a középdöntőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!