Folytatódtak a szórványos zavargások a párizsi elővárosokban

Külföld, 2017.02.08

Negyedik éjjel voltak szerdára virradóra szórványos zavargások Párizs északkeleti elővárosaiban, miután egy rendőr ellen a hétvégén eljárás indult, mert egy utcai igazoltatás közben gumibottal "megerőszakolt" egy fiatalembert Aulnay-sous-Bois-ban.

A prefektúra tájékoztatása szerint 17 embert vettek őrizetbe az éjjel, köztük ötöt Aulnay-sous-Bois-ban, ahol viszonylagos nyugalom uralkodott. Incidensek voltak viszont a szomszédos Clichy-sous-Bois-ban, Blanc-Mesnilben, Villepinte-ben, Montfermeilben és Tremblay-en-France-ban, ahol a helyi rendőrőrsöt és egy óvodát kíséreltek meg megrongálni randalírozók.

"A jelenség kezd kiterjedni a szomszédos településekre" - mondta Luc Poignant rendőri vezető az LCI francia hírtelevízióban. "Az éjszaka mérlege egy felgyújtott óvoda, egy autószalon, ahol a beavatkozó kollegáim egy üvegekkel teli bevásárlókocsit találtak, az üvegekben Molotov-koktélok előállításához benzin volt. Azaz jelenleg nagyon erőszakosak az összecsapások, de szórványosak a szomszédos településeken" - tette hozzá.

A zavargások annak hatására törtek ki, hogy egy múlt csütörtökön filmre vett előállítás miatt négy rendőr ellen vizsgálat indult: egyet nemi erőszakkal, hármat pedig csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítanak. Mind a négy rendőrt felfüggesztette a belügyminiszter.

Az ügyészség szerint csütörtök délután a rendőrök fiatalokat igazoltattak, akikről azt gyanították, hogy kábítószer-kereskedőknek állnak lesben és biztosítják az értékesítést Aulnay-sous-Bois egyik lakótelepén. Az előállítás során egy 22 éves fekete bőrű férfit, aki megpróbált ellenállni, gumibottal ütni kezdték a rendőrök.

A rendőrség térfigyelő kamerái által rögzített és nyilvánosságra került felvételen látszik, amint az egyik rendőr a fiatalember fenekébe nyomja a gumibotot.

Kedd este Francois Hollande államfő látogatást tett a bántalmazott férfinál a kórházban és kérte, hogy mindenki bízzon az igazságszolgáltatásban, a Théo nevű sértett pedig nyugalomra szólította fel az elővárosokat.


.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!