Francia elnökválasztás - Emmanuel Macron ironizált az állítólagos homoszexualitásáról szóló pletykákon

Külföld, 2017.02.07

Iróniával utasította vissza az állítólagos homoszexualitásáról szóló pletykákat a francia elnökválasztási kampány meglepetésembere, a függetlenként induló Emmanuel Macron, a szocialista kormány volt gazdasági minisztere.

A felmérések szerint az első fordulóban másodikra helyre várt 39 éves nős politikusról a közösségi oldalakon elterjedt az a pletyka, hogy "kettős életet él Mathieu Gallet-val", a francia közrádió elnök-vezérigazgatójával.

"Ha a fogadásokon, ha a mail-folyamokban azt állítják, hogy kettős életet élek Mathieu Gallet-val vagy akárkivel, az csak a hologramom lehet, amely hirtelen megjelent, én semmiképpen sem!" - mondta hétfő este Macron egy párizsi kampányrendezvényen. A centrista jelölt arra utalt, hogy miközben Jean-Luc Mélenchon, a francia radikális baloldal vezetője vasárnap Lyonban tartott nagygyűlést, képmását hologram technológiával egy párizsi sportcsarnokban is kivetítették, így összesen 18 ezren követték a két helyszínen a beszédét.

"Azoknak, akik azt szeretnék elterjeszteni, hogy kettős ember vagyok, hogy eltitkolt életeim vannak, azt üzenem: először is ezt kellemetlen Brigitte-nek (a feleségemnek)".

Macron felesége nála 24 évvel idősebb, a gimnáziumi irodalmi tanára volt, sokáig titokban éltek együtt, majd miután a nő elvált, tíz éve összeházasodtak.

"Biztosíthatom önöket, hogy miután része életem minden pillanatának, estétől reggelig, egyszerűen azt kérdezi, hogyan bírom megoldani fizikailag" - mondta Emmanuel Macron. "Szerencsére én soha nem fizettem neki ezért" - tette hozzá konzervatív riválisára, Francois Fillonra utalva, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a felesége nevére fiktív parlamenti állások lefedésével egymillió euró közpénzt csoportosított át.

Miután Emmanuel Macronról hónapokkal ezelőtt elterjedt a közösségi oldalakon, hogy rejtegeti homoszexualitását, az elnökjelölt novemberben maga hozta szóba a témát a Médiapart oknyomozó portál egyik műsorában. "Nincs kettős életem és mindennél jobban ragaszkodom a családi és a házas életemhez" - mondta.

A két hete a felesége és gyerekei fiktív parlamenti állásaival megvádolt Fillon a harmadik helyre csúszott vissza az áprilisi első forduló esélyeit mérő felmérések szerint, s a tőle elpártolók eddig elsősorban Macron szavazótáborát erősítették. A jelenlegi állás szerint Fillon nem jutna be a második fordulóba, s az államfői poszt Macron és Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke között dőlhet el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!