Gránátokat robbantott fel egy bírósági tárgyalóteremben egy meggyilkolt férfi apja

Külföld, 2017.11.30

Kézigránátokat robbantott fel egy gyilkosság áldozatául esett férfi apja az illetékes bíróság tárgyalótermében csütörtökön a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Nyikopol városában.

A rendőrség közlése szerint az előzetes vizsgálat alapján a két kézigránátot felrobbantó férfi a helyszínen életét vesztette. Ezt megerősítette Hanna Sztarcsevszka, a Dnyipropetrovszk megyei rendőrkapitányság szóvivője a 112 Ukrajina hírtelevíziónak. Szavai szerint tíz embert kellett a tárgyalóteremből sebesülésekkel kórházba szállítani. Később nyilvánosságra hozta, hogy kórházba szállítás után még egy férfi - az egyik vádlott - szintén belehalt sérüléseibe.

A korábbi rendőrségi jelentés szerint - amely még hét sebesültről számolt be - a sérültek között van a gyilkosság három vádlottja, két hatósági személy, egy bírósági alkalmazott és egy civil.

A férfi azután robbantotta fel a gránátokat, hogy a bíróság már többedik alkalommal elnapolta a tárgyalás folytatását.

A helyszínt a hatóságok lezárták, a bírósági épületet tűzszerészek vizsgálják át.

A megyei rendőrség a bűnügyi per részleteiről annyit árult el, hogy a tárgyalótermi robbantásban megsérült három vádlott ellen kettős gyilkosság miatt indítottak eljárást. Még 2016 februárjában Nyikopolban rálőttek egy autóra, amelyben két - egy 25 és egy 30 éves - férfi ült. Mindketten életüket vesztették. A robbantást végrehajtó férfi az egyik áldozat édesapja volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!