Gulyás Gergely: szoros a kapcsolat Magyarország és Stájerország között

Külföld, 2017.09.20

Magyarország és Stájerország között számos területen szoros a kapcsolat - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Hermann Schützenhöferrel, Stájerország tartományfőnökével.

Gulyás Gergely a találkozó után tartott sajtótájékoztatón kiemelte, Magyarország rendkívül hálás azért, hogy Stájerország 1956-ban, a forradalom leverése után sok magyar menekültet befogadott.

Szólt arról is, hogy a magyar turisták egyik legkedveltebb célpontja Stájerország, valamint sok magyar él és dolgozik ott. Helyzetüket ugyan megnehezíti a határellenőrzés, de Magyarország ezt semmilyen formában nem kritizálja és megérti, hogy Ausztria garantálni szeretné országa biztonságát - tette hozzá.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy Ausztriában október 15-én tartják a parlamenti választásokat, Magyarország pedig reméli, hogy az Osztrák Néppárt, amelynek a tartományfőnök is a tagja, és amely a Fidesz testvérpártja az Európai Néppártban, sikeresen szerepel majd a voksoláson.

Hermann Schützenhöfer szintén kiemelte, hogy Ausztriát és Magyarországot számos dolog köti össze történelmi, kulturális, gazdasági, kereskedelmi és oktatási területen.

A tartományfőnök is megemlékezett arról, hogy 1956-ban 180 ezer menedékkérő érkezett Magyarországról Ausztriába, közülük majdnem hétezer embert Stájerország fogadott be.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!