Hat észak-kaukázusi terrorcselekmény elhárításáról számolt be az FSZB főnöke

Külföld, 2018.10.09

Hat terrorcselekményt sikerült megakadályoznia Oroszország észak-kaukázusi régiójában az év eleje óta a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) - közölte Alekszandr Bortnyikov, a szolgálat igazgatója az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság keddi ülésén a dagesztáni Mahacskalában.

Bortnyikov közölte, hogy a Kaukázus északi részén 2018-ban az FSZB 50 terroristával végzett, és további 63-at elfogott, 142 bűntársukkal egyetemben. Ennek ellenére továbbra is fennáll a komoly terrorfenyegetés, mert nemzetközi terrorszervezetek ki akarják terjeszteni tevékenységüket erre a régióra.

Ezen szándékuk megvalósításában a közel-keleti konfliktusövezetekből hazatérő terroristákra támaszkodnak, de ideológiájukat intenzíven terjesztik a helyi fiatalok körében is, és igyekeznek kiskorúakat bevonni az erőszakcselekmények elkövetésébe. Az FSZB vezetője emlékeztetett rá, hogy az idén augusztusban Csecsenföldön rendőrségi célpontok ellen elkövetett támadássorozat öt tettese közül négyen még nem töltötték be a tizennyolcadik életévüket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a terroristák idén Groznijban és Kizljarban támadtak meg keresztény templomot, hogy felszítsák vallási ellentéteket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!