Hideg idő - Három hajléktalan fagyott halálra Franciaországban

Külföld, 2018.02.27

Franciaország területének háromnegyedén rendeltek a hideg idő miatt riasztást kedden, ahol az elmúlt napokban három hajléktalan fagyott halálra.

A Párizs-Moszkva jelenségnek nevezett intenzív hideg idő következtében az ország északi és keleti részén sarkvidéki hőmérsékletek uralkodnak, az Alpokban mínusz 25 fokot mértek az éjjel, míg a déli területeken, a Cote-d'Azurön és Korzika szigetén havazik.

A területfejlesztési minisztérium a százból 68 megyében rendelt el riasztást, amelynek részeként a hatóságok 5433 további férőhelyet nyitottak meg hajléktalanok számára, köztük 1751-et Párizsban, ahol egy átlagos nap 7 ezer embernek tudnak éjszakánként szállást biztosítani.

Az elmúlt napokban három hajléktalan fagyott halálra: vasárnap a közép-franciaországi Valence városában egy 35 éves férfi, múlt pénteken egy 62 éves férfi egy Párizshoz közeli erdőben vesztette életét, ahol egy fakunyhóban aludt, egy 53 éves hajléktalan holttestét pedig hétfőn találták meg a dél-franciaországi Grésy-sur-Aix-ben.

Az időjárási viszonyok fennakadásokat okoznak a vasúti közlekedésben, de kihatnak a gazdák, és a faggyal fenyegetett tejtermelők munkájára is, ami az érdekszervezetek szerint áremelkedéssel is járhat.

A francia meteorológiai szolgálat keddre és szerdára jelzi a leghidegebbet, amit csütörtökre virradó éjjel a délről érkező havazás és hirtelen enyhülés követ, s a hétvégre ragyogó tavaszt jeleznek előre az egész országban.

"A télből egy héten belül lépünk át a tavaszba" - mondta Patrick Galois meteorológus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!