Hideg idő - Nápolyban megbénult a forgalom, egy euróért árulják a hógolyókat

Külföld, 2018.02.27

Róma után Nápolyt is hótakaró fedte be kedden, amely megbénította a légiforgalmat és a vasúti közlekedést is. A rendkívüli hidegben egy hajléktalan megfagyott a milánói vasútállomáson.

Havazásra ébredt Nápoly és térsége. A ritkán eső hó megbénította a tömegközlekedést, a vasúti forgalmat és néhány órára lezárták a Capodichino nápolyi repülőteret. A dél-olaszországi városban zárva tartanak az iskolák és a hivatalok is. Hó fedi a Vezúv vulkánját is. A nápolyi piacon tréfából egy euróért árulják az előre megformázott hógolyókat.

Második napja szünetel a tanítás Rómában is, ahol a hétfői sűrű havazás után megérkezett a fagy. Zárva tartanak a közhivatalok és akadozik a forgalom a jeges utak miatt. Hó alatt van Közép- és Dél-Olaszország nagy része is.

A leghidegebbet, mínusz 36 Celsius-fokot a Mont Blanc-hegy olasz részén mérték. A milánói központi pályaudvaron a keddre virradó éjszaka egy negyven éves hajléktalan férfi megfagyott.

Csütörtöktől Itália északi részén újabb hidegfrontot várnak, miközben Rómában és délebbre az előrejelzések szerint afrikai meleg levegő érkezik sok esővel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!