Hírügynökségi értesülés szerint Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett

Külföld, 2020.05.26

Oroszország megkezdte első lopakodó hadászati bombázójának kifejlesztését - jelentette a TASZSZ hírügynökség az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalattól származó értesülésekre hivatkozva.

A TASZSZ szerint a gép első kísérleti modelljének, konkrétan a pilótakabinnak az építése a repülőgépgyártó egyesülés "egyik gyárában" már megkezdődött. A tervezői dokumentáció már elkészült, és az anyagok beszállítása is megindult.

A tervek szerint a bombázó prototípusának összerakását 2021-ben fejezik be. A Tupoljev gyár sajtószolgálata nem kívánta kommentálni a TASZSZ értesülését.

Alekszej Krivorucsko védelmiminiszter-helyettes tavaly decemberben a Krasznaja Zvezda című katonai lapnak azt mondta, hogy a repülőgép tervvázlatát jóváhagyták a Tupoljevnél, és megkezdődött a tervezői dokumentáció, valamint az alkatrészek és alkotóelemek elkészítése. Februárban Krivorucsko azt mondta, hogy idén megindul a hajtómű statikus tesztelése.

A TASZSZ szerint a szárny formájú gépen széles körben fogják alkalmazni az észlelhetőséget megnehezítő, lopakodó technológiákat. A rádióelektronikai küzdelem legkorszerűbb eszközeivel felszerelt bombázó hadászati robotrepülőgépeket, precíziós légibombákat és hiperszonikus fegyvereket szállít majd, a hangét megközelítő sebességgel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!