Hivatalosan is megerősítették az FSZB székháznál lelőtt támadó személyazonosságát

Külföld, 2019.12.20

A 39 éves Jevgenyij Manyurov volt az a fegyveres támadó, akit csütörtök este a biztonsági erők agyonlőttek a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) - erősítette meg pénteken a kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK).

Az SZK az is közölte, hogy pénteken az FSZB egy második alkalmazottja is belehalt a támadás során kapott sebesülésébe. Az incidensnek további öt sérültje van, az egyikük civil.

A támadás indítékait továbbra is vizsgálják. Alekszandr Bortnyikov, az SZK igazgatója a VKontaktye közösségi oldalon alapos nyomozás ígért. Az ügyben rendvédelmi szervek tagjai életének veszélyeztetése címén indult eljárás.

A támadást Manyurov a biztonsági szervek napjának előestéjén hajtotta végre, amelynek tiszteletére az FSZB székházától mintegy egy kilométerre lévő Kremlben, éppen a lövöldözés idején, gálakoncertet rendeztek Vlagyimir Putyin elnök részvételével.

Sajtóértesülések szerint a jogi végzettségű Manyurov az elmúlt években biztonsági őrként dolgozott, de állását elvesztette. Egy fővárosi lövészklubba járt.

A gyanúsított a Moszkvához közeli Podolszkban az anyjával élt. Családja, baráti köre nem volt.

Pénteken a támadás helyszínére a moszkvaiak virágot vittek. A sajtóban kifogásolták az operatív és pontos tájékoztatás hiányát az FSZB részéről, valamint azt, hogy a média több, a támadás helyszínén dolgozó munkatárást őrizetbe vették, egy újságírónőt pedig meg is pofoztak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!