HM: Simicskó István a norfolki NATO-parancsnokságra látogatott

Külföld, 2016.10.11

A norfolki NATO-parancsnokságán tárgyalt egyesült államokbeli látogatásának első napján Simicskó István honvédelmi miniszter.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) kedd este az MTI-vel közölte: Simicskó István négynapos munkalátogatásának kezdetén a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokságán (ACT) megbeszélést folytatott a szervezet parancsnokhelyettesével, Manfred Nielson admirálissal. A találkozón arról is szó esett, hogy 2017 márciusában Magyarország rendezi meg a NATO Transzformációs Szemináriumát, amelyen a NATO legfelsőbb vezetői is részt vesznek.

A miniszter a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy "elkötelezett szövetségesként továbbra is fontos számunkra a szoros transzatlanti kapcsolat erősítése". A HM közleménye kitért arra is, hogy a NATO új védelmi tervezési ciklusában felkészült erőket és magasabb készenlétet vár el a szövetségesektől. Ennek kapcsán viszont kiemelték: bár a megemelt költségvetés mellett is komoly kihívást jelent, "Magyarország kész teljesíteni a kitűzött célokat".

Simicskó István szerdán megnyitó beszédet mond a washingtoni Nemzetvédelmi Egyetemen szervezett 1956-os szimpóziumon, majd Colleen Bell budapesti amerikai nagykövettel megnyitja a Pentagonban az 1956-os magyar szabadságharcról szóló kiállítást - olvasható a HM közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!