Hőség - Róma lakosai ünnepelték, hogy ismét esett az eső

Külföld, 2017.09.01

Száz nap szárazság után ismét esett az eső Rómában pénteken, amit az olasz főváros lakosai valóságos örömünneppel fogadtak.

A kevesebb mint egy órán át eső csapadékot régóta várták Rómában, ahol május óta tartott a szárazság. Három metrómegállót le kellett zárni az állomásokat elöntő víz miatt.

A rómaiak örömmel fogadták a hűsítő esőt, amely egy kicsit a porlepte várost is megtisztította. Azonnal kinyitották az ablakok zsalugátereit, hogy friss levegő jusson be a lakásokba. Sokan esernyő nélkül álltak ki az esőbe, hogy élvezhesséj a hőség enyhülését. .

Az év eleje óta csak 26 nap esett az eső az olasz fővárosban, ahol nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást. Az utóbbi negyven évben Rómában az idei volt a legmelegebb augusztus, 31,1 Celsius fokos átlag hőmérséklettel. Az olasz zöldek pénteken közölt adatai szerint az olaszországi városok egy részében egész nyáron egy csepp csapadék nem esett.

Máshol viszont - főleg Itália északi részén - a nagy szárazságot ismétlődő hirtelen és pusztító erejű viharok törték meg. A következő napokban újabb esőt várnak Rómában.

Péntek estétől az olasz fővárosban vízkorlátozás lép életbe a víznyomás éjszakai csökkentésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!