Hurrikánok - Floridában hatan haltak meg egy idősotthonban az áramhiány miatt

Külföld, 2017.09.13

Floridában hatan haltak meg egy idősotthonban a hurrikánból trópusi viharrá "gyengült" Irma okozta áramhiány miatt.

A Miami és Fort Lauderdale között fekvő Hollywood város idősotthona 115 száz lakójának kiköltöztetését azonnal megkezdték, a rendőrség pedig megindította a vizsgálatot.

Florida déli és part menti vidékein az Irma hurrikán miatt napok óta nincs áram, és a szolgáltató közlése szerint még napokig, sőt, akár szeptember végéig, nem is tudják helyreállítani a szolgáltatást. Óriási a hőség és magas a páratartalom, azonban a légkondicionáló berendezések nem működnek és a ventilátorokat sem lehet bekapcsolni.

Thomas Sanchez hollywoodi rendőrfőnök sajtótájékoztatón közölte, hogy bár megindult a bűnügyi nyomozás, de a halálesetek szinte bizonyosan a hőségnek és a légkondicionálás hiányának tudhatók be. Közleményében az idősotthont működtető rehabilitációs központ szintén azt erősítette meg, hogy a hurrikán következtében kialakult helyzet okolható a tragédiáért. Az idős emberek kiköltöztetését a tűzoltók végzik, orvosok segédletével. Több idős ember válságos állapotba került.

A városban 42 idősotthon van, a tragédia után a rendőrség és az orvosok elővigyázatosságból ellenőrzik valamennyit. A floridai egészségügyi szövetség - amely az államban lévő idősotthonok 81 százalékát képviseli - szintén közleményt jelentetett meg, s ebben leszögezte, hogy a Floridában lévő mintegy 700 idősotthon közül 150-ben még nem állították helyre az áramszolgáltatást.

Floridában, Georgiában, Dél-, és Észak-Karolinában jelenleg mintegy 10 millió ember van áram nélkül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!