Illegális bevándorlás - Az EU további 4-6 millió eurót biztosít Boszniának a migránsok ellátására

Külföld, 2018.06.28

Az Európai Unió eddig 1,5 millió eurót adott Bosznia-Hercegovinának a migránsválság kezelésére, és további 4-6 millió eurót biztosít a migránsok középtávon történő ellátására - jelentette ki Lars-Gunnar Wigemark, az EU boszniai küldöttségének vezetője csütörtökön Banja Lukában.

A boszniai Alternativna TV honlapjának beszámolója szerint az újabb támogatásból az illegális bevándorlók elhelyezését is meg lehetne oldani.

Lars-Gunnar Wigemark szerint nem kérdéses, hogy a boszniai-horvát határ közelében befogadóközpontot kell létrehozni a migránsok hosszabb távú elhelyezése céljára, a korábban erre kijelölt épület azonban erre nem alkalmas.

Emlékeztetett arra, hogy Bosznia-Hercegovina és Montenegró területén már három évvel ezelőtt, a 2015-ös migránshullám idején meghatározták a befogadóközpontok lehetséges helyszíneit, azonban akkor a bevándorlók elkerülték ezeket az országokat, így nem volt szükség a központok felállítására, most viszont ennek az ideje is eljött.

A hivatalos adatok szerint az év eleje óta Bosznia-Hercegovinába több mint hétezer migráns lépett be, ám csak 662-en kértek menedékjogot, a többiek vagy már tovább haladtak a nyugat-európai országok felé, vagy ezt tervezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!