Illegális bevándorlás - Origó: állandó, felső korlát nélküli kötelező mechanizmust akar bevezetni az Európai Parlament

Külföld, 2018.06.15

"Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament" - írta pénteken az Origó egy birtokába került dokumentumra hivatkozva.

Az origo.hu-n megjelent cikkben az szerepel: erre tett javaslatot az Európai Parlament (EP) abban a birtokukba került feljegyzésben, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített az EP dublini reformmal kapcsolatos álláspontjáról. Az irományból kiderül, hogy az úgynevezett Dublin IV-es rendszer mindenkor érvényben lesz, nem csak a krízisidőszakokban, és az Európai Bizottság javaslatának megfelelően nem lesz felső határa a migránsok kötelező betelepítésének - írta a portál.

A cikk szerint a dokumentum alapján a brüsszeli bevándorláspárti képviselők bevezetnék a könnyített családegyesítést, csoportosan is át lehetne helyezni migránsokat, és a "nem engedelmeskedő" országokat megbüntetnék: elvonnák az uniós forrásaikat.

Hozzátették: az EP jelenleg azt várja, hogy az Európai Tanács, vagyis a tagállamok állam- és kormányfői is hagyják jóvá a javaslatot, ráadásul a brüsszeli képviselők szerint a miniszterelnököknek nem kell egyhangúlag dönteniük, többségi szavazattal is elfogadhatják a kvótát. A gyakorlatban azt jelenti, hogy ki akarják venni Orbán Viktor és a V4-es miniszterelnökök kezéből a vétózás lehetőségét - mutat rá a portál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!