Illegális bevándorlás - Söder: növeljük Bajorországban a visszaküldési nyomást

Külföld, 2018.07.08

Bajorország rendőri vezetéssel saját menekültügyi hivatalt állít fel augusztustól, és következetesebben fog eljárni a migránsok deportálása terén - jelentette ki a Die Welt című konzervatív német lap vasárnapi kiadásának adott interjúban Markus Söder bajor kormányfő.

"Egyensúlyt akarunk teremteni az emberségesség és a jogállamiság között" - húzta alá Söder. A konzervatív Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa elmondta, hogy az augusztus 1-jén felálló bajor menekültügyi hivatal a jelenleg elaprózott felelősségi köröket lesz hivatott összefogni.

A menekültügyi fordulat második lépéseként a bajor kormányfő szerint szinte teljesen át fogják alakítani a menekülteknek járó támogatások rendszerét. Úgy véli ugyanis, hogy sokan az államtól kapott juttatások egy részét hazaküldik, ami miatt hazájuk nem érdekelt abban, hogy visszafogadja őket. Cél az is, hogy kevésbé legyen vonzó a Németországba jövetel.

Kiemelte a bajor kormányfő, hogy jelentősen bővítik a deportálási kapacitásokat, továbbképzik az ezzel foglalkozó rendőröket és repülőgépeket is bérelnek. "Ezzel jelentősen növeljük a deportálási nyomást" - hangsúlyozta Markus Söder. Annak a véleményének adott hangot, hogy aki jogosult a menekültstátuszra, az Bajorországban nagyobb eséllyel tud integrálódni, mint az ország más részein, aki viszont nem jogosult a befogadásra, azt Bajorország a több tartománynál következetesebben fogja kiutasítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!