Illegális bevándorlás - A horvát határ mellől a macedón határhoz szállította az illegális bevándorlókat a szerb rendőrség

Külföld, 2017.04.11

Több mint kétszáz migránst fogott el és szállított dél-szerbiai befogadóközpontokba a szerbiai rendőrség kedden a szerb-horvát határhoz közeli Siden - számolt be a szerbiai sajtó.

A hírportálok a helyi Sremska TV információira hivatkozva közölték, a rendőrség razziát tartott a horvát határ mellett fekvő településen, és azokat, akiknek nem voltak rendben a dokumentumaik, a macedón határhoz közeli Presevóba szállították. A helyi befogadóközpontban az akció után csak néhány kisgyerekes család maradt.

Siden a múlt héten egy migráns betört egy családi házba, ahol csak két gyerek tartózkodott. Az eset után a helyi vezetés a befogadóközpont bezáratását követelte, mert - mint mondták - több incidens és számos lopás történt az utóbbi időben.

Az úgynevezett balkáni migrációs útvonalat tavaly márciusban zárták le, a bevándorlók azonban embercsempészek segítségével továbbra is igyekeznek bejutni az Európai Unió országaiba. Miután Magyarország tovább szigorított határvédelmén, a migránsok Szerbiából már nem északra, hanem a nyugatra található Horvátország felé próbálnak meg átjutni a határon.

A hivatalos adatok szerint Szerbiában körülbelül nyolcezer migráns tartózkodik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!