Illegális bevándorlás - Az EU további 150 millió euróval támogatja a migránsok afrikai visszailleszkedését

Külföld, 2018.02.26

További 150 millió eurót (47 milliárd forintot) fordít az Európai Unió a kitoloncolt jogosulatlan menedékkérők afrikai visszailleszkedésének támogatására, illetve arra, hogy a migránsok Afrikában is megfelelő védelemben részesüljenek - jelentették be hétfőn Brüsszelben.

Az Európai Bizottság három új programot fogadott el hétfőn a kialakult líbiai migrációs helyzet kezelése érdekében, amelyek jól kiegészítik a migránsok védelemét és visszatérését szolgáló, jelenleg is folyó uniós erőfeszítéseket.

A Líbiában tartózkodó bevándorlók támogatására a korábbiakon felül újabb 115 millió eurót különítenek el. Ebből a pénzből 3800 menekült védelmét és elszállítását finanszírozzák, valamint azt, hogy 15 ezer migráns önkéntesen hazatérhessen az észak-afrikai országból, és ott a visszailleszkedés megkönnyítése érdekében támogatásban részesüljön. Ezenkívül 14 ezer, nemzetközi védelemre szoruló ember Nigerből, Csádból, Kamerunból és Burkina Fasóból való áttelepítéséhez is támogatást nyújtanak majd.

Az Európai Unió 20 millió euróval segíti a kiszolgáltatott helyzetben lévő migránsokat a Száhel-övezetben és a Csád-tó medencéjében fekvő tranzitországokban.

Emellett a brüsszeli testület 15 millió eurót fog fordítani a hazájukba visszatelepülő etióp migránsok visszailleszkedésének támogatására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!