Illegális bevándorlás - Büntetést kapott egy morva vendéglős a bevándorlók diszkriminációja miatt

Külföld, 2017.01.26

Pénzbüntetést kapott a cseh kereskedelmi felügyelőségtől egy dél-morvaországi vendéglős, mert pizzériája honlapján az írja, hogy "bevándorlóknak nem főznek" - közölte Karel Havlícek, a dél-morvaországi kereskedelmi felügyelőség igazgatója csütörtökön Brünnben.

A most kiszabott büntetés hatvanezer korona (mintegy hétszázezer forint), ami háromhavi átlagkeresetnek felel meg. A kereskedelmi felügyelőség már 2016-ban is megbüntette a Znojmóhoz közeli Hrusovany kisvárosban működő olasz pizzéria tulajdonosát a migránsok elleni internetes hirdetés miatt. Akkor a büntetés 30 ezer korona volt, de miután a tulajdonos fellebbezett, a kereskedelmi felügyelőség prágai központja az összeget 25 ezerre csökkentette és kötelezte a tulajdonost a diszkriminatív szöveg eltávolítására.

"A hirdetés szövege - Vendéglőnkben a bevándorlóknak nem főzünk!!! STOP ISZLÁM - alaptalan, nincs rá törvényes ok, s ezért törvénysértőnek és diszkriminatívnak minősül" - indokolta a kereskedelmi felügyelőség döntését Jirí Frölich szóvivő. Szerinte a mostani büntetést azért a duplája a tavalyinak, mert a vendéglős nem tett eleget a felügyelet tavalyi döntésének.

Az olasz vendéglő tulajdonosa újságíróknak most nem nyilatkozott. Tavaly a Mladá fronta Dnes című napilapnak azt mondta: Európa és Csehország lakossága tart a muszlimoktól, a bevándorlók sok problémát okoznak, ezért helyesnek tartja saját döntését.

Csehországban a muszlimok számát mintegy tízezerre becsülik. A jelenlegi menekülthullám eddig szinte teljes egészében elkerülte az országot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!