Illegális bevándorlás - Felszámoltak egy szíriai-lengyel embercsempész szervezetet Németországban

Külföld, 2018.01.17

Felszámoltak egy szíriai-lengyel embercsempész szervezetet Németországban - jelentette be szerdán a német szövetségi belügyminiszter.

Thomas de Maiziere közleménye szerint a lengyel határőrség és a német szövetségi rendőrség együttműködésével sikerült "szétverni egy országokon és kontinenseken átívelően, professzionálisan dolgozó szíriai-lengyel embercsempész bandát".

Az embercsempészek hamis adatok révén szerzett turista vízumokat értékesítettek nagy összegért embereknek, akiknek "az volt az egyetlen reményük, hogy új életet kezdhetnek Németországban, távol a háborútól és az üldöztetéstől" - emelte ki a német belügyminiszter.

A szövetségi rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak szíriai állampolgároknak adták el a vízumokat, akik közel-keleti arab országokból utaztak be Németországba, Lengyelországon keresztül, repülővel.

A banda a vízumokért fejenként 8000 eurót (2,5 millió forint) kért, és esetenként "erőteljes nyomást gyakorolt" a pénz megszerzése érdekében. Tevékenységével több mint 300 ezer euróra tett szerint a nyomozás jelenlegi állása szerint.

Az ügyben szerdán nagyszabású razziát tartottak, Németországban 15 helyszínen házkutatást tartottak, két gyanúsítottat elfogtak, egy embert még keresnek - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!