Illegális bevándorlás - Fico: semmilyen brüsszeli bürokrata nem kényszeríthet minket migránsok befogadására

Külföld, 2018.01.05

Semmilyen brüsszeli bürokrata nem kényszeríthet minket arra, hogy migránsokat fogadjunk be - jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteken azon a sajtótájékoztatón, amelyet az első hivatalos útjára Pozsonyba látogató Andrej Babis cseh kormányfővel együtt tartottak.

Robert Fico és Andrej Babis találkozóján a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése mellett súlyponti témaként került terítékre a visegrádi négyeknek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) az Európai Unión belüli érdekérvényesítése, különös tekintettel a migrációt érintő kérdésekre.

Utóbbival összefüggésben a két kormányfő ismételten elutasította, illetve nem hatékonynak és megosztónak nevezte a migránsok szétosztására vonatkozó kvótákat. Leszögezték azt is, hogy a migránskvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás tekintetében a V4-ek szolidaritást fognak mutatni egymás iránt, és hangsúlyozták: kitartanak amellett, hogy az EU-ban az alapvető fontosságú politikai döntéseket teljes konszenzussal kell meghozni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!