Illegális bevándorlás - Kontrát Károly: a közös biztonsági terv fontos lépés az illegális migrációval szembeni küzdelemben

Külföld, 2017.02.08

A balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében elhatározott közös biztonsági terv fontos lépés az illegális migrációval szembeni küzdelemben - mondta Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti  államtitkára a délkelet- és közép-európai országok belügy- és védelmi minisztereinek Bécsben tartott szerdai tanácskozása után az MTI-nek.

Az államtitkár egyúttal fontosnak nevezte, hogy az unió egésze hasonló döntéseket hozzon, mint az osztrák fővárosban tárgyaló országok, hiszen szerinte akkor lehet egész Európában hatékonyan fellépni az illegális migrációval szemben.

Mint fogalmazott: Magyarország korábban is részt vett az együttműködésben és a gyakorlati lépésekkel súlyos áldozatokat vállal továbbá konkrét lépéseket tesz, hogy a magyar emberek és az unióban élők biztonságban legyenek.

Az osztrák fővárosban osztrák, magyar, bolgár, cseh, horvát, magyar, lengyel, román, szlovák, szlovén, albán, boszniai, montenegrói, macedóniai, szerb, koszovói és görög tárcavezetők és a Közép-Európai Védelmi Együttműködés (CEDC) illetékesei vettek részt. Az érintett országok megállapodtak abban, hogy a balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében közös biztonsági tervet dolgoznak ki áprilisig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!