Illegális bevándorlás - Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában

Külföld, 2017.10.17

Idén növekedett azoknak a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában, akik a nyugat-balkáni útvonalon, Szerbiából érkezve Horvátországon keresztül igyekeznek eljutni az Európai Unió országaiba - közölte kedden az ország védelmi minisztériumának idegenrendészettel megbízott osztálya.

A közlemény szerint csak az utóbbi három napban negyven illegális bevándorlót fogott el a rendőrség. Az év eleje óta további 605 migránst fogtak el, ami majdnem négyszer több az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. 2016 első kilenc hónapjában ugyanis 173 illegális bevándorlót fogtak el a hatóságok. A migránsok Algériából, Afganisztánból, Líbiából, Pakisztánból, Marokkóból, de Törökországból és Albániából is érkeznek.

Az elfogottakat a rendőrség megfigyelés alá helyezte vagy visszaküldte abba az országba, amelyből Boszniába léptek.

A védelmi minisztérium illetékes osztálya szerint azért növekedett meg az illegális határátlépések, illetve az országba érkező migránsok száma, mert a környező országokban sok bevándorló rekedt, aki alternatív útvonalakat igyekszik találni a továbbhaladásra.

Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonal lezárását követően több ezren rekedtek például Szerbiában, ahol jelenleg körülbelül hatezer migráns tartózkodik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!