TV műsor

Illegális bevándorlás - Szijjártó Berlinben: képmutatás helyett kulturált párbeszédre van szükség a legnehezebb kérdésekben is

Külföld, 2018.01.10

Képmutatás helyett kulturált párbeszédre van szükség az Európa jövőjét érintő legnehezebb kérdésekben is - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Berlinben Sigmar Gabriel német külügyminiszterrel folytatott megbeszélése előtt.

Német kollegája társaságában tett nyilatkozatában Szijjártó Péter elmondta, vannak kérdések, amelyekben "nem feltétlenül egyezik" a magyar és a német álláspont, és "a migráció kérdése kifejezetten egy ilyen téma".

Magyarország a külső határok védelmét tartja a legfontosabbnak, elkötelezett a belső határellenőrzés nélküli schengeni rendszer fenntartása mellett, és továbbra is készen áll arra, hogy "megbélyegzés és képmutatás helyett tényeken alapuló, kulturált vitát" folytasson a nézeteltérésekről.

Sigmar Gabriel hangsúlyozta: a méltányosság és a szolidaritás jegyében kell megvitatni a nézetkülönbségeket, és el kell kerülni, hogy kelet-nyugati megosztottság keletkezzék az Európai Unióban, mert "Európa jó jövőjét" csak együtt lehet biztosítani.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!