Illegális bevándorlás - Szijjártó: Magyarország a Németországgal legszolidárisabb európai állam

Külföld, 2017.12.07

Magyarország azzal, hogy a határvédelemre költött 800 millió eurót, a Németországgal legszolidárisabb európai állammá vált - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön Bécsben.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülésére érkező tárcavezető Martin Schulz nyilatkozatára reagált, amelyben a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) közölte: Magyarország egyre jobban eltávolodik az uniótól.

Szijjártó Péter kijelentette: "a legnagyobb mértékű szolidaritást éppen Magyarország mutatta Németország iránt", ugyanis ha Magyarország nem fektetett volna 800 millió eurót a határvédelembe, akkor nem másfélmillió, hanem ennél jóval több illegális bevándorló érkezett volna Európába, és döntő többségük minden bizonnyal Németországba ment volna.

Úgy vélte, Magyarország azzal, hogy a magyar gazdaságfejlesztés helyett a határvédelemre költött 800 millió eurót, a Németországgal legszolidárisabb európai állammá lépett elő, és "mi kíméltük meg további terhek viselésétől".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!