Illegális bevándorlás - Szlovák lap: a migránsok tartósan megváltoztatják a kontinens karakterét

Külföld, 2017.05.19

Az Európába érkező migránsok tartósan megváltoztatják a kontinens karakterét, s ha a bevándorlás folyamatában nem áll be változás, az tartós polgárháborúhoz vezethet - írta a pozsonyi Hospodárské Noviny véleménycikkében pénteken.

A Migráció - civilizációnk újabb próbatétele címen a szlovák gazdasági-közéleti napilap honlapján megjelentetett írás szerzője Dusan Pirsel, a Fogyatékosok Rehabilitációs Intézetének (IPR) igazgatója, aki rendszeresen publikál a Hospodárské Novinyban. Cikkében a kontinensre irányuló bevándorlást támogatók felelősségre vonhatatlanságáról, illetve a migráció és a kulturális-etnikai keveredés fenyegető következményeiről írt.

Nem jó ha olyanok népszerűsítik a migránsokról szóló kedvező döntéseket, akik ezekért nem viselnek semmilyen felelősséget - szögezte le a cikk írója, és utalt a bevándorlást támogató és elfogadtatását bátorító médiabeszámolókra, amelyek a zömében liberális kötődésű szlovákiai médiában jelennek meg, annak ellenére, hogy felmérések szerint a lakosság túlnyomó többsége elutasítja a migránsok letelepítését. Ugyancsak vitatható, hogy politikusoknak szabad-e ezt tenniük, hiszen a migránsokhoz kapcsolódó problémákért ők csak időlegesen és részlegesen viselnek felelősséget - teszi hozzá a cikk írója.

Az Európába jelenleg érkező migránsok - akik főként férfiak, gazdasági bevándorlók és olyanok, akiknek vallási és szociális elképzelései teljesen eltérőek az ittenitől - tartósan megváltoztatják majd a kontinensnek azt az arculatát, amelyet őseink ezer év alatt nagy gonddal alakítottak ki - mutatott rá a cikk írója. Hozzátette: "amennyiben most nem ocsúdunk fel, akkor az unokáinkra zord idők várnak és talán egy tartós polgárháború is."

"A multikulturalizmus kétes elképzelés, olyan amely csak rövid ideig állta meg a helyét és később, mindenütt nagy gondokat okozott" - mutatott rá a szerző, utalva arra, hogy a fejlődő országok erős népszaporulata nem jelenthet megoldást Európa demográfiai problémáira. Hozzátette: megoldás csak egy van, s ez a gyermekszületések számának ösztönzése Európa őslakosainak körében.

"Ha nem lesz elég saját gyermekünk Európában, akkor gyors végre ítéltetünk, akárcsak az ókor utáni európai civilizáció" - szögezte le a cikk írója.
http://komentare.hnonline.sk/komentare/962441-migracia-dalsia-skuska-nasej-civilizacie
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!