Illegális bevándorlás - Több mint háromszáz embercsempész-hálózatot számoltak fel tavaly Franciaországban

Külföld, 2018.01.29

A francia hatóságok tavaly 303 embercsempész-hálózatot számoltak fel, ami hat százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest - írta hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva a Le Figaro.

A francia konzervatív napilap szerint a tavalyi eredmény rekordnak számít, és 2011 óta 67 százalékkal nőtt a felszámolt embercsempész-csoportok száma.

A rendőrök és a csendőrök tavaly 139 olyan hálózatra csaptak le, amely illegális módon segítette külföldiek bejutását az országba, 2016-ban 138 ilyen csoportot számoltak fel.

A többi embercsempész csoport közül a feketemunkára külföldieket szervezőkből 62-re csaptak le, a hamis dokumentumokat előállító szervezetekből 67-re. Két hálózat névházasságokat szervezett, 21 csoport gyerekek jogtalan elismerésével üzérkedett, míg 12 csoport személyazonossággal való visszaéléssel csempészett embereket Franciaországba.

A legfőbb hálózatok iraki, kongói, kínai, marokkói és albán szervezésűek a határrendészet összesítése szerint.

A leleplezések eredményeként 2098-an kerültek vád alá, közülük 1627-et vettek őrizetbe, és 940-en már bíróság elé álltak.

Az embercsempészet elleni küzdelem lesz az új bevándorlási törvény egyik fő intézkedése, amelyet áprilisban terjeszt a kormány a parlament elé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!