Impeachment - Amerika-szakértő: a jogi helyett egyre inkább politikai síkra terelődik a vita

Külföld, 2020.01.25

A Demokrata Párt a jogi helyett egyre inkább politikai síkra tereli az amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárását (impeachment) - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő szombat este az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint a demokraták nem valószínű, hogy célt érnek az eljárással, nem fogják tudni hivatalából eltávolítani Donald Trumpot, az Egyesült Államok republikánus elnökét.

Hozzátette: egyre kevesebb szó esik arról, hogy konkrétan milyen visszaélést követett el az elnök, egyre többször arról beszélnek a demokraták, hogy Donald Trump veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, veszélyezteti a választások tisztaságát. Ezek pedig nehezen megfogható politikai jellegű kérdések - közölte.

Magyarics Tamás azt mondta, a demokraták megpróbálják azt is hangsúlyozni, hogy a republikánusok "tűzön-vízen át" kiállnak az elnök mellett, azaz nemcsak Trumpot, hanem a szenátus republikánus tagjait is támadják. Szerinte egy-két republikánus szavazhat csak a demokratákkal az elnök eltávolítására.

A szakértő szerint ha sikertelen lesz az impeachment, akkor a demokraták előveszik a "B-tervet", Donald Trump adóbevallásait.

Kifejtette: a demokraták azt akarják elérni, hogy Donald Trump tegye nyilvánossá az adóbevallásait, amelyeket korábban az összes amerikai elnök közzétett. De arra is választ várnak, Trump miből fizetett "hallgatási pénzt" különböző nőknek 2016 előtt - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!