Iráni atomprogram - James Mattis: Washington együtműködik szövetségeseivel, hogy megakadályozza Irán atomfegyverhez jutását

Külföld, 2018.05.09

Washington együttműködik szövetségeseivel, hogy megakadályozza Irán atomfegyverhez jutását - hangoztatta James Mattis amerikai védelmi miniszter szerdán egy szenátusi bizottsági meghallgatáson.

Mattis leszögezte: a Trump-kormányzat nem csupán abból a célból kíván szorosan együttműködni szövetségeseivel és partnereivel, hogy megakadályozza Irán atomfegyverhez jutását, hanem azért is, hogy szembeszálljanak Irán "rosszindulatú befolyásgyakorlásával" is. A védelmi tárca irányítója nem fejtette ki konkrétan az általa említett "rosszindulatú befolyásgyakorlás" mibenlétét, ám az iráni atomalkut felmondó keddi beszédében Donald Trump Irán állítólagos szíriai és jemeni befolyását és a térségben amerikai megítélés szerint általában tapasztalható iráni destabilizáló törekvéseket említette. Az amerikai kormány változatlanul elkötelezett amellett, hogy állampolgárai biztonságát, érdekeit és jólétét tekintse elsődleges fontosságúnak" - fogalmazott a szenátusi bizottságban James Mattis.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!