Ismét jótékonysági félmaratont tartott Beregszászon az Ökumenikus Segélyszervezet

Külföld, 2017.09.30

Több mint ötszázan futottak szombaton Beregszászon az Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett 3. jótékonysági félmaratonon, amelyen részt vett Kovács Koko István és Lévai Anikó, a segélyszervezet két jószolgálati nagykövete.

Kovács Koko István az MTI-nek elmondta, a hagyományteremtés szándékával 2015-ben útjára indított jótékonysági rendezvény célja, hogy minél nagyobb figyelmet irányítson az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai tevékenységére. "Egy kicsit a saját gyermekemnek is tekintem a versenyt, mert a segélyszervezettel közösen határoztuk el, hogy a szabadidő- és a tömegsport irányába is elmozdulunk, összekötjük a jótékonyságot a sportélménnyel, s ez Beregszászról indult el" - tette hozzá.

Megjegyezte, a kezdeti szerény körülményekhez képest a félmaraton mostanra egy nagy közös ünneppé, tömegrendezvénnyé nőtte ki magát, amelyen a kárpátaljai és magyarországi futók mellett Amerikából és Ukrajna távolabbi régióiból érkezett profi és amatőr sportolók is részt vesznek. A sporteseménnyel sikerült jelentős mértékben ráirányítani a figyelmet mind Magyarországon, mind Ukrajnában arra, hogy mennyire fontos az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz körülmények között élő kárpátaljai családokat segítő programjának a támogatása - hangsúlyozta.

A beregszászi félmaraton kapcsán Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az MTI érdeklődésére kifejtette, a közösségi sportesemény idén kapcsolódik a Bereg Fest járási fesztiválhoz, így a résztvevők a Beregszász melletti Makkosjánosiból, a Barna György Stadionból indulnak a félmaratoni mellett a 10 és 5 kilométeres távon. Az idei rendezvény érdekessége - folytatta -, hogy 15 környező iskolából érkezett több mint 300 gyermek fut 3 kilométert, illetve 800 métert.

Lehel László azt is elmondta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet szeptember 20-án 11 napos adománygyűjtést indított Magyarországon, amelynek keretében az 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forint adományozható a kárpátaljai segélyprogram támogatására. Jelezte, szombatig több mint 15 ezer hívás érkezett a vonalra, és mintegy négymillió forint gyűlt össze a rászoruló kárpátaljai családok támogatására és a segélyszervezet beregszászi irodájának az éves működését.

Az elnök-igazgató köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik telefonhívásukkal segítették a kárpátaljai segélyakciót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!