Iszlám Állam - A terrorszervezet egyik "médiafelelősét" fogták el Törökországban

Külföld, 2018.02.02

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet egyik "médiafelelősét" fogta el a török csendőrség a nyugat-törökországi Kocaeli tartományban - jelentette pénteken a Dogan török hírügynökség.

A 22 éves, szíriai állampolgárságú férfi Aleppóból érkezett, Törökországba illegális úton lépett be a Szíriával határos Hatay tartománynál, Kocaeliben pedig "alvó sejtként" feladatra várva hamis papírokkal bérelt lakást.

A Dogan arról is írt, hogy a dzsihadista négy évvel ezelőtt csatlakozott az IÁ-hoz, ahol kamerával rögzítette és az interneten terjesztette az eseményeket.

A fiatal férfit a csendőrségi kihallgatás után egy helyi bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

2015-ben és 2016-ban az Iszlám Állam dzsihadistái számos, sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadást és robbantást hajtottak végre Törökországban.

A legutóbbi merényletet 2016 szilveszterének éjjelén követte el az egyik milicistájuk, aki egy zsúfolt isztambuli mulatóban 39 embert lőtt agyon. A gyanúsítottak pere tavaly decemberben kezdődött meg.

A feltételezett IÁ-tagok utáni török nyomozás azóta is szakadatlan. December 29-én 75 dzsihadistát vettek őrizetbe a hatóságok. Az akkor lefoglalt anyagokból kiderült: néhányuk előkészületeket tett egy újabb szilveszteri támadásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!