Iszlám Állam - Mintegy száz feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe a török fővárosban

Külföld, 2017.11.09

Őrizetbe vette a török rendőrség az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet 101 tagját csütörtökön Ankarában egy rajtaütéssorozatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A beszámoló szerint a razziában részt vevő 1500 rendőr további 144 gyanúsított ellen még folytatja a keresést. A reggeli órákban a nagyváros 250 különböző pontján csaptak le a hatóságok és nagy számban foglaltak le olyan dokumentumokat, amelyek az Iszlám Államhoz köthetők.

Törökországban október 29-én ünnepelték a köztársaság kikiáltásának 94. évfordulóját. Október 28-án Isztambulban a rendőrség egy bevásárlóközpont parkolójában őrizetbe vette az Iszlám Állam négy milicistáját, akiknek autójában robbanószerkezetet is talált és hatástalanított.

Október 22. és november 1. között összesen 283 állítólagos dzsihadistát vettek őrizetbe a török országos rendőr-főkapitányság közlése szerint.

Törökországban gyakoriak a hasonló razziák, miután az Iszlám Állam az elmúlt két és fél évben számos terrortámadást hajtott végre több török nagyvárosban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!