Iszlám Állam - Tillerson: Washington legfőbb közel-keleti célja a szervezet szétzúzása

Külföld, 2017.03.22

Az Egyesült Államok elsődleges célja a Közel-Keleten az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szétzúzása - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán.

A politikus az Iszlám Állam elleni küzdelem céljából életre hívott nemzetközi koalíció washingtoni konferenciáját megnyitó beszédében fejtette ki kormánya álláspontját.

Az amerikai diplomácia irányítója hangsúlyozta: az Iszlám Állam elleni küzdelem következő fontos szakasza a terrorszervezet katonai erővel történő megsemmisítése a közel-keleti térségben. Tillerson leszögezte, hogy miközben az Egyesült Államok növeli a nyomást az Iszlám Államra és az al-Kaida terrorszervezetre, aközben továbbra is törekednek arra, hogy ideiglenes stabilitási zónákat hozzanak létre a menekültek számára.

Tillerson beszédében az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak a közelgő likvidálását jósolta.

Az Iszlám Állam és általában a terrorizmus ellen küzdő nemzetközi koalíció egynapos külügyminiszteri szintű konferenciáján 66 ország és két nemzetközi szervezet képviselői vesznek részt. Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!