Izraelben is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak

Külföld, 2018.08.24

Ketten belehaltak a nyugat-nílusi lázba, és 68 beteget kórházakban ápolnak Izraelben az egészségügyi minisztérium szerint - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.

Elsősorban a vizekben gazdagabb Saron-vidék, Caesarea - Pardesz Hanna - Binyamina vidékén találtak betegséget terjesztő szúnyogokat, de az egész ország területéről jelentettek megbetegedéseket.

A halálos áldozatok, illetve a kórházakban ápolt súlyosabb esetek eleve legyöngültebb egészségi állapotban lévő, általában idősebb emberek közül kerültek ki. A megbetegedések döntő többsége enyhe lefolyású, de az egyik, jelenleg kritikus állapotban lévő beteg mindössze 18 éves.

Pontos adatok a fertőzöttekről nem állnak rendelkezésre, mert közülük csak kevesen jutnak el orvoshoz, ugyanis legnagyobb részük tünetmentes, vagy csak két három-napos enyhe lefolyású influenzához hasonlatos tünetektől szenved.

Az izraeli környezetvédelmi minisztérium szúnyogirtásra utasította a helyi hatóságokat, és felszólította a lakosságot, hogy tegyenek óvintézkedéseket a szúnyogokkal szemben: a nagy meleg ellenére viseljenek testüket fedő ruhát, és használjanak szúnyogriasztó eszközöket.

Izraelt az utóbbi időkben minden évben elérte a nyugat-nílusi láz, de az egészségügyi minisztérium szerint idén a korábbi éveknél jelentősebb a szúnyogok fertőzöttsége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!