Izraelben az egészségügyi minisztérium a napsütötte helyek kerülésére figyelmeztetett

Külföld, 2017.06.28

Az izraeli egészségügyi minisztérium a napsütötte helyek kerülését és a klímaberendezésekkel hűtött helyeken tartózkodást javasolta az országra ezen a héten lecsapó hőhullám elleni védekezéshez - jelentette a Maarív című újság honlapja.

A minisztérium felszólította a lakosságot, különösen az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket, hogy tartózkodjanak a napos és meleg helyektől, a nehezebb fizikai munkától, sok vizet igyanak, és amennyire csak lehetséges, hűtött helyiségekben tartózkodjanak.

Izraelben sokan a hűtött bevásárlóközpontokban vészelik át a nyári hőség legmelegebb óráit, de légkondicionáltak az oktatási intézmények, az irodák, a boltok és minden közintézmény is.

A lakásokban is alapvető közszükségleti cikknek számít a klímaberendezés, amelynek egyre energiatakarékosabb változatait árulják és hirdetik. Rendszeresen felhívják a figyelmet a hőségben szükséges fokozott folyadékbevitelre, és ehhez mindenfelé díjmentes ivókutak találhatóak, sőt egy törvény arról is rendelkezik, hogy kötelesek minden vendéglátóhelyen ingyen vizet adni a vendégeknek.

Nyaranta előforduló tragédia az elalvó kisgyermekek forró autókban felejtése. Ennek kivédésére az utóbbi években számos figyelmeztető eszközt hoztak létre, és a rádióban is reklámok figyelmeztetnek az óvatosságra. Az egyik javasolt módszer, ha a szülők a táskáikat a gyerekülésekhez teszik, és így - amikor kiszállnak - azt magukhoz véve nem feledkeznek meg gyermekeikről sem.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!