Járóka Lívia: az üzleti világ segíthet a szegények és a romák felzárkóztatásában

Külföld, 2018.05.23

A 2020-ig tartó Európai Roma Stratégia nem hozott kellő előrelépést a romák felzárkóztatásában, aminek egyik oka, hogy nem vonták be a magánszférát a stratégia végrehajtásába, noha az üzleti világ segíthet a szegények és a romák felzárkóztatásában - jelentette ki Járóka Lívia, fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, 2010 óta Európa lakossága csökken, az előrejelzések szerint 2060-ra 30 milliós munkaerőhiány lép fel, amelyen a romák munkaerőpiaci integrációja segíthet: 120 millió mélyszegénységben élő európai állampolgár találhat kiutat a szegénységből.

"Újra kell gondolni az oktatási rendszert, a képzést, az egész életen át tartó tanulási lehetőségeket. A magánszektor pedig segítheti a fiatalokat, illetve a munkanélkülieket, hogy munkát találjanak és megfelelő munkatapasztalatot szerezzenek" - fogalmazott.

Ehhez erős jogi alapra, külön költségvetési sorra és alapos monitoring rendszerre van szükség - tette hozzá Járóka Lívia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!