Jeruzsálem státusza - Meghalt két palesztin a pénteki ima utáni zavargásokban

Külföld, 2017.12.22

Életét vesztette két palesztin a pénteki muzulmán ima után kitört zavargásokban a gázai határnál - jelentette az izraeli média.

A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint egy huszonnégy, és egy huszonkilenc éves palesztin férfi vesztette életét lőtt sebektől, és több tucat másik tüntető is megsebesült az izraeli biztonságiakkal Ciszjordániában és a Gázai övezet határánál kitört összecsapásokban. Rajtuk kívül Gázánál egy tüntető közepes, negyven pedig könnyebb sérüléseket szerzett, amit a palesztinok szerint éles lövedékek okoztak. Tizenheten különböző ciszjordániai tüntetések idején sebesültek meg, többen közülük gumilövedékek miatt, éles lövedékektől, vagy a köveket dobáló palesztinok ellen bevetett tömegoszlató könnygáz belélegzésétől.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint az előző két héthez képest sokkal kevesebben vettek részt ezen a pénteken a demonstrációkban, amelyek ezúttal is a mecsetekből indultak a pénteki muzulmán imádkozás után.

Az eheti tüntetéseket is Donald Trump amerikai elnök december 6-i, Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő bejelentése okozta, ami világszerte heves bírálatot váltott ki, s csütörtökön az ENSZ Közgyűlése is határozatban elítélte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!