Joe Biden volt amerikai alelnök nem zárja ki, hogy 2020-ban indul az elnökválasztáson

Külföld, 2018.04.16

Joe Biden demokrata párti politikus, volt amerikai alelnök egy televíziós interjúban nem zárta ki, hogy indul a 2020-ban esedékes elnökválasztáson.

A 75 éves politikus az MSNBC televízióban beszélt arról, hogy nem lenne ellenére az indulás az elnökválasztáson. "Tényleg remélem, hogy valaki más előlép közülünk, szerintem van néhány tényleg jó politikusunk" - mondta Biden, majd a riporter szerepét ellátó demokrata párti politikus, polgárjogi aktivista Al Sharpton sürgetésére leszögezte, hogy megfontolja a saját indulását. Még az idei év végéig meghozza döntését - tette hozzá.

Biden 1973 és 2009 között Delaware állam demokrata párti szenátora volt, 2009-től pedig Barack Obama akkori elnök alelnöke. A 2016-os elnökválasztás előtt a pártján belül is sokan sürgették, hogy induljon a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, ám elhárította, arra hivatkozva, hogy az egyik fia 2015-ben agydaganatban meghalt, ezért még nem áll készen ilyen szerepvállalásra. Az MSNBC-nek adott interjújában ismét megerősítette, hogy az előző elnökválasztás idején a családját helyezte előtérbe a politikával szemben. Hillary Clinton demokrata párti jelöltnek Donald Trump republikánus párti jelölttől elszenvedett veresége után Biden többször is kijelentette, hogy ha ő lett volna az elnökjelölt, a demokraták nagyobb eséllyel szállhattak volna versenybe a Fehér Házért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!