Jószéf Amrani: megfelelőek a magyar-izraeli kapcsolatok

Külföld, 2017.05.21

Jószéf Amrani izraeli nagykövet szerint a magyar-izraeli kapcsolatok megfelelő szinten vannak, de több erőfeszítést lehetne tenni egyebek közt a gazdasági kapcsolatok erősítéséért.

A diplomata vasárnap Szekszárdon a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetségének konferenciája után újságíróknak azt mondta: reméli, hogy a két ország között a gazdasági, politikai, társadalmi együttműködés még szorosabb lesz. Hozzátette: ezért is várják nagy érdeklődéssel Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatását.

Kérdésre válaszolva kijelentette: egyetért Heisler Andrással - a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökével -, aki a konferencián azt mondta, reméli, hogy a jövő évi választási kampányban egy politikai erő sem "játssza majd ki a zsidó kártyát".

A teljes politikai közösség érdeke, hogy ne a kisebbségek elleni félelemre és gyűlöletre támaszkodva próbálják meg formálni a közvéleményt - mondta, hozzátéve, reméli, hogy a zsidóság, Izrael és az antiszemitizmus nem kerül a politikai napirendre.

A konferencia helyszínére, az egykori szekszárdi zsinagógára utalva elmondta: az épület arra emlékezteti zsidókat és keresztényeket, hogy jól együtt tudnak működni, a történelem ugyanakkor arra, hogy az emberek kegyetlenek tudnak lenni egymással szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!