Jövő szerdán nyílik meg a XVI. Vajdasági Szabadegyetem

Külföld, 2018.06.29

Jövő szerdán, július 4-én nyílik meg a XVI. Vajdasági Szabadegyetem az észak-bácskai Kishegyesen, ahol a rendezvény hat napja alatt az oktatás jövőjével, pszichológiai kérdésekkel, a közösségi és online médiával, önismerettel, pályaválasztással és párkapcsolati kérdésekkel foglalkoznak a résztvevők.

A rendezvénynek helyet adó Kátai tanyán ezúttal is a fiatal vajdasági magyar értelmiség összefogását, együtt gondolkodását és véleményformálását érintő kérdések jelennek meg.

A rendezvényt szerdán Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi parlamenti frakcióvezetője nyitja meg.

A szabadegyetem honlapján olvasható program szerint a csütörtöki napon Nyíri Zoltán kommunikációs tréner tart előadást a közösségi hálók használata során fellépő önismereti és kommunikációs problémákról, míg Molnár Balázs politológus beszél arról hogyan segíti vagy akadályozza a szakmai célok elérését a virtuális jelenlét.

Pénteken a pszichológiáé és az oktatásé lesz a főszerep. Zeitler Ádám oktatási szakértő Merre tart az oktatás, mit hoz a jövő? címmel tart előadást, míg Csernus Imre pszichiáter azzal foglalkozik, hogy a fiatalok miért nem találnak értő fülekre otthon, Tari Annamária pszichológus pedig az online érzelmeket veszi górcső alá.

Szombaton tartják az ifjúsági kerekasztalt, amelyen a fiatalság legégetőbb kérdéseivel foglalkoznak.

A szakmai előadásokat mindennap csapatépítő foglalkozások, játékok és koncertek követik.

A Vajdasági Szabadegyetem résztvevői elsősorban a Vajdaságban élő és tanuló magyar fiatalok, friss diplomások és fiatal vállalkozók, Magyarországon tanuló vajdasági magyar hallgatók, valamint együttműködő szervezeteik tagjai, aktivistái. A rendezvény egy-egy napján átlagosan 150 hallgató vesz részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!