Júliusban csökkentek a német feldolgozóipari megrendelések

Külföld, 2018.09.06

Júliusban a várt növekedés helyett sorban a második hónapja csökkentek a feldolgozóipari megrendelések Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön közzétett jelentése alapján.

Júliusban ár, szezonális és naptári kiigazítással 0,9 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest a feldolgozóipari megrendelések Németországban. Az előző hónapban, júniusban 3,9 százalék volt a kiigazított havi csökkenés. Ezt követően a piac 1,6 százalékos havi emelkedést várt júliusra.

Júliusban már sorban a második hónapban csökkentek a feldolgozóipar megrendelései a külföldi kereslet visszaesése miatt.

A belföldi megrendelések júliusban 2,4 százalékkal nőttek az előző havihoz képest, az exportmegrendelések viszont 3,4 százalékkal csökkentek. Az euróövezeten belülről 2,7 százalékkal csökkentek a megrendelések, a világ többi részéről pedig 4,0 százalékkal.

Az alapanyaggyártók megrendelései júliusban 1,5 százalékkal nőttek az előző havihoz képest. A beruházási javak gyártóinál a havi csökkenés 2,7 százalék volt, a fogyasztási javak megrendelése pedig 0,5 százalékkal csökkent.

Az egy évvel korábbihoz képest júliusban ár és naptári kiigazítással 0,9 százalékkal csökkentek a feldolgozóipari megrendelések. Júniusban 0,8 százalék volt az éves csökkenés.
https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitteilungen/2018/09/PD18_331_421.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!